Липса на пари оставя улици пред училищата в Дупница без пешеходни пътеки

Даниела Методиева
14.09.2011
размер на текста:

Липсата на средства е причината улиците пред училищата в Дупница да са без пешеходни пътеки. Това обясни по време на среща днес шефът на отдел „Транспорт” в община Дупница Стефан Бойчев между директори на училища, полицейски инспектори и представители на местната управа. За да може да бъде възстановена пътната маркировката и да бъдат поставени нови обозначителни знаци, е необходимо да бъде насрочена процедура за възлагане на обществена поръчка, обясни от своя страна директора на дирекция Хуманитарни дейности Стефи Илиева.
За това, че пред училища в Дупница има проблем с пътната маркировка стана ясно след проверки, извършени от шефа на КАТ Боян Десподов, началник сектор „Охранителна полиция” Иван Янев и кварталните инспектори, чийто шеф е Сергей Еленин. Именно в резултат на тази проверка на общината бе издадено предписание пътната маркировка, знаците и осветлението пред училищата да бъде възстановено до 10-и октомври най-късно.
На днешната среща стана ясно също, че има проблем с охраната в училищата, на територията на общината само две има бодигардове, останалите разполагат с охранителни системи. За да могат директорите да реагират адекватно в случай на инцидент, днес бяха раздадени на директорите списъци с имената и телефоните на кварталните инспектори, към които да се обръщат за съдействие. Иначе за първия учебен ден утре пред всяко училище в община Дупница ще има полицейско присъствие, целта е да бъде регулирано движението на автомобилите и да бъде улеснено преминаването на учениците.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети