Прокуратурата проверява Плевнелиев за подкупа от 500 000 евро

DenNews.bg
13.09.2011
размер на текста:

Прокуратурата ще образува проверка по сигнала срещу кандидат-президента на ГЕРБ Росен Плевнелиев за това, че през 2007 г. не е съобщил за поискан му от общинари подкуп от 500 000 лв. Това съобщи главният прокурор Борис Велчев, като уточни че проверката ще се води от Софийската градска прокуратура.
Велчев изрази своите очаквания покрай изборите да идват много сигнали за участниците в тях. По думите му всеки сигнал ще бъде проверяван по правилата, а изявления ще се дават пестеливо, съобразно медийната стратегия на прокуратурата.
Не очаквайте прокуратурата да стане фактор в решаването на изборите. Много ми се иска тези избори да бъдат спечелени от този, който е по-добър като политик, а не от този, който е съумял да вкара повече сигнали срещу своите опоненти, заяви Борис Велчев.
Преди да изясним фактите, нека не приписваме вяра или недоверие на г-н Плевнелиев, каза още главният прокурор и допълни, че той самият няма да прави изявления по никакви теми следващите 40 дни, информира news.bg.
Велчев съобщи още, че до края на седмицата ще бъдат изяснени правилата и ще бъде подписана инструкция за създаване на организация в прокуратурата за реакция на сигнали за купуване на гласове и други нарушения покрай изборите.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети