Мобилен телефон раздава целувки

DenNews.bg
12.09.2011
размер на текста:

Мобилен телефон, който диша, ръкостиска се и дори може да ви удари една страстна целувка беше представен от немският дизайнер Фабиан Хемерт на конференция в Стокхолм, съобщава сайтът на сп. "Ню сайънтист", информира bTV.
Моделът за здрависване е снабден със силови сензори в двата края на апарата и с лента, която потребителите нанизват през китката си. Когато единият абонат стисне апарата, силата на захвата се предава и на другия чрез радиовълните. "Дишащият" прототип по същия начин предава движението на въздуха със сензор за налягане от едната страна и със струя от другата. Но най-сензационен е третият представен апарат.
В целуващия джиесем е монтиран сензор за влага и задвижвана с мотор малка влажна гъбка, опираща в мембрана. Когато единият от абонатите целуне апарата си, целувката се предава на джиесема на събеседника. Колкото е по-страстна целувката на единия апарат, толкова по-влажно се предава на другия мобилен телефон.
Според Хемерт трябва да мине още доста време преди да видим тези мобилни телефони на пазара. При експериментите с прототипите много от колегите му, които ги тествали, се оказали "отвратени" от новите им функции. Но изобретателят не е песимист. Той счита, че е поставил началото на една много важна дискусия – как искаме да общуваме в бъдеще.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети