Крах за НАТО предрече общински съветник от Дупница

Народните избраници д-р Ени Лефтеров и Мария Попова си взеха апетитни имоти преди края на мандата си

Даниела Методиева
01.09.2011
размер на текста:

Иван Шопов

Общинският съветник от БСП Иван Шопов предрече пълен крах за НАТО по време на днешната сесия на местния парламент в Дупница.
„Преди време ние разрушихме Варшавския договор, сега ще разрушим и НАТО”, заяви от микрофона в залата Шопов. А повод за неговото изказване бе разразилият се спор между съветници за това дали да бъде възстановено или не германското гробище край Дупница, в което са погребани 14 войници на Райха, починали от раните си в местната полева болница.

 д-р Ене Лефтеров


И за да убеди колегите си, които се изказаха против възстановяването на това гробище, в което според тях са погребани немски окупатори, Шопов реши да ги опонира. А като един от силните си доводи за това, че нещата се менят, той посочи именно края на социалистическия военен блок.

 Мария Попова


И докато колегите им водеха какви ли не спорове, след днешната предпоследна за този мандат сесия двама съветници си тръгнаха по-заможни като собственици на апетитни общински имоти на главната улица „Свети Иван Рилски” в центъра на Дупница. Д-р Ени Лефтеров и собственичката на верига аптеки Мария Попова вече притежават остъклената тераса, с която бе оградено преди месец пространството пред ресторант „Рилски езера”. Така д-р Лефтеров разшири ресторанта си, който по документи се води на баща му Милчо Лефтеров, с още 18 кв. М. За тях той ще трябва да брои 18 900 лв. Колежката му Мария Попова пък става собственик на още 12 кв. м., с които се разширява магазинчето, в което баща й продава собствени картини.
Точно това остъкляване на терасата и непрестанния тормоз от силната музика в ресторанта и замарсяването бе причина живеещите в блока да излязат на протест, тъй като никой не е искал тяхното разрешение.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети