Лондон отново в капана на безредиците

dennews.bg
08.08.2011
размер на текста:

Лондон отново е обхванат от безредици, които от Тотнъм в северната част на столицата преминаха на юг в Брикстън, съобщава БиБиСи, цитирана от news.bg.
Разбити и ограбени са няколко магазина, по данни на полицията подстрекателите на безредиците са група младежи, твърдят от полицията. Но в същото време стана ясно, че в други райоин на британската столица са нападнати полицейски служители
Междувременно в различни райони на британската столица са извършени нападения над полицейски служители. Един от описаните случаи е на нападение от страна на група от 200 младежи, които са нападнали служители на реда в една от улиците на Брикстън.
В северен Лондон в квартал Енфийлд, който е съседен на Тотнъм в събота срещу неделя избухнаха едни от най-ожесточените през последните години сблъсъци. Поради тази причина вчера полицейски части бяха разположени по улиците в различни части на Лондон. Но пък размирици избухната на 8 км. на север в Енфийлд. Там група от младежи се събраха на станциа Сейнт Ендрюс Роуд и по пътя си разбиваха с камъни витрините на магазините, след което ги плячкосаха. Те дори нападнаха патрулираща полицейска коли и разбиха стъклото й. В резултат бяха арестувани над 100 души.
Лондон е обхванат от безредици през последните дни като отговор на действията на правоохранителните органи. В четвъртък полицай застреля в Тотнъм 29-годишния баща на 4 деца Марк Дъган. Това стана при опит за арест, при който Дъган избяга и при престрелка бе убит.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети