Юзеир Юзеиров регистрира брат си за президент по боксерки

DenNews.bg
05.08.2011
размер на текста:

Юзеиров по боксерки в ЦИК. За изказването пред журналистите си обу панталон. Снимка: БГНЕС

Скандално известният с провокациите си към етническия мир у нас и арести в Белгия, бизнесмен Юзеир Юзеиров се появи в ЦИК по боксерки в знак на протест срещу потъпканите права на малцинствата. Така самият той обясни нелепото си облекло с което беше дошъл да регистрира кандидатурата на брат си Али Юзеиров за президент. На излизане от ЦИК той демонстративно обу панталоните си пред журналистите и даде кратко изявление, информира БГНЕС.
"Ние имаме две политически партии, под които са се подписали 22 800 български граждани – отказаха ни тези проекти. Не ги признаха", заяви Юзир Юзеиров. "Днес аз пристигам в ЦИК с подписки на 21 човека, за да участваме в президентските избори – това е смешно", продължи той. И запита: "Мислите ли, че ще ни разрешат. Много добре знаете, че мюсюлманският съюз беше забранен в България, а аз осъден", каза той. "Същата партия вече е активна в Кралство Белгия", посочи Юзеиров, като отказа да отговаря на повече въпроси от медиите.
Юзеир Юзеиров беше задържан за трафик на хора в Белгия в началото на годината. Това беше вторият му арест в страната. Миналата година той беше задържан там за изтърпяване на влезли в сила две присъди.
У нас братята Юзеирови станаха известни с опитите да учредят мюсюлманска партия ОТОМАН. Миналата година те бяха обвинени в организиране на партия на религиозна основа, в провеждане на митинг-събрание на незаконна партия, както и в едро хулиганство, заради строителството на паметника на незнайния турски войн в село Славяново, който беше съборен от властите.
Малко преди устроената атракция от Юзеировр вицепремиерът Цветан Цветанов и депутатът Искра Фидосова се появиха 15 минути преди да отвори ЦИК, за да подадат регистрация на партия ГЕРБ за президентските избори.
Четири денонощия членовете на младежкия ГЕРБ пазиха ред пред вратите на ЦИК в дъжд, слънце и вятър, припомня БГНЕС.
Все още от ГЕРБ не са обявили имената на кандидат-президентската си двойка. Това, по думите на премиера Бойко Борисов, ще стане през септемрви.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети