Пожар изпепели 2 заведения в Китен

dennews.bg
04.08.2011
размер на текста:

Снимка: БГ НЕС

Пожар е изпепелил тази нощ напълно две заведения в Китен.Обгорели са и терасите на триетажна сграда, съобщават от Областната дирекция на МВР в Бургас, цитирани от news.bg.
Рано тази сутрин към 04.50 часа е бил получен сигнал в Районното полицейско управление в град Приморско за пожар, възникнал в частен имот с две заведения в двор на ул. „Възраждане" 1 в курортния град Китен.
И двете заведения са били с дървено-преносима конструкция - едното е било пицария, а другото за продажба на картофи, бира и цаца. В резултат на огнените пламъци са засегнати и терасите на масивна триетажна сграда в рамките на имота, в която е нощувал персоналът на двете заведения.
В сградата не е имало почиващи. Няма пострадали хора, тъй като намиращите се в къщата 7-8 души са били незабавно евакуирани.
В потушаването на пламъците са се включили три пожарни коли. Пожарът най-вероятно е възникнал заради забравен включен фритюрник в заведението за продажба на картофи и риба. Заради високата температура са се възпламенили и избухнали газови бутилки в помещението, където е бил фритюрникът.
Собствениците на заведенията са реагирали много бързо и са евакуирали своевременно персонала и са подали сигнал за пожара на органите на реда. При пожара са били засегнати и сергии, намиращи се на улицата.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети