Щракнаха белезниците на Дарил Хана пред Белия дом

DenNews.bg
31.08.2011
размер на текста:

Това не е първата среща на актрисата с ръката на закона.

Американската актриса Дарил Хана беше арестувана заедно с група екоактивисти пред символа на демокрацията в САЩ Белия дом.
Хана е прекарала няколко часа в ареста, заради участието си в протестите срещу изграждането на нефтопровода от Канада за САЩ "Кийстоун XL", които продължават втора седмица, съобщи "Гардиън", цитиран от dnevnik.bg.
Тръбата, срещу чието изграждане се обявиха най-големите екоорганизации в САЩ, е планирана да минава през 5 щата, пренасяйки петрол добит от нефтените пясъци в Канада до рафинерии по тексаското крайбрежие.
Преди ареста Хана е заявила, че протестиращите искат независимост от изкопаемите горива и е изразила надежда, че президентът Обама няма да се поддаде на натиска на петролните лобита.
Актрисата е седяла на тротоара близо до Белия дом и е отказала да изпълни заповедите на полицията да се премести.
Актрисата е била освободена срещу гаранция от 100 долара, но това не е първата й близка среща с ръката на закона.
През 2009 г. тя и климатолога Джеймс Хансен бяха сред групата от 31 задържани при протест срещу открития добив на въглища в Западна Вирджиния.
През 2006 г. полицаи принудително свалиха Дарил Хана от дърво в Лос Аджелис, докато се опитваше да попречи на разрушаването на комунална ферма, в чиято защита се бяха обявили няколко холивудски знаменитости.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети