Пожарът в с. Фролош не е умишлен, заключиха разследващите

dennews.bg
30.08.2011
размер на текста:

Не са събрани данни за умишлено причиняване на пожара в землището на с.Фролош, общ. Кочериново, възникнал на 28.8.2011 г., сочи официалната информация от Пресцентъра на Областната дирекция на полицията в Кюстенил.
Вчера е бил извършен оглед на територията, върху която се разви пожарът, от разследващи полицаи, криминалисти, служители на пожарната, и на Горско стопанство в Дупница.
Общо засегнатата територия от огъня е около 300 дка – широколистна, иглолистна гора, лесонепригодни площи, поляни и долове. Засегнати при пожара са 3 стари необитаеми къщи, селскостопански навес и 13 дка овощни насаждения. Няма пострадали хора. По случая е образувано дознание в РУП – Рила, уведомена е прокуратурата.
Пожарите в областта продължават. Вчера при пожар, причинен от човешка небрежност, са изгорели 30 дка черешови насаждения в землището на село Шишковци, спасена от пламъците е черешова градина от 20 дка. Екипи на пожарната в Кюстендил вчера са гасили още 5 пожара, щети не са допуснати и всички са причинени поради небрежност.
Дупнишки екипи са гасили 2 пожара. В село Самораново са изгорели паянтова постройка и фургон. Пожарите в Дупнишко също са причинени поради небрежност.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети