Мотосъбор с еротични танци събуди възрожденския дух на панагюрци

dennews.bg
30.08.2011
размер на текста:

Мотосъбор с еротични танци, планиран да се състои в местността „Оборище", събуди въэзрожденския дух на панагюрци, съобщава news.bg.
Местния моторен клуб Железни братя е организатор на събитието, чиято програма е достояние както от разлепените афиши в града, така и от техния сайт.
И както си му е редът, програмата за събора е изпъстрена с типичните за такива събития изяви. Като например най-бързо пиене на бира със сламка, хващане на шаарн с голи ръце, най-първа пристигнала рокерка, най-стар рокер, майсторско бавно каране на мотор, дърпане на въже. И въпреки, че при почетната обиколка на рокерите на втория ден от събора на 3-и септември е предвидено и поднасяне на цветя пред паметника на Райна Княгиня, панагюрци се възмутени от факта, че същата нощ там ще се извиват кръшни женски тела в  еротични танци. И то в местността Оборище, в която между 13 и 16 април 1876 година, се събират представители и пратеници на всичките четири революционни окръга, които полагат клетва за вярност към общото дело.

Възмутените граждани на Панагюрище посочват следното: Трудно можем да си представим първите депутати Волов, Бенковски и Бобеков в рокерско пого да наблюдават поклащащи се, леко облечени, девойки”. Защото в тази местност, разположена само на 7 км от Панагюрище, е запомнена с вековните си гори, с красивата планинска тишина. И днес тя остава в сърцата на българите като ням свидетел на Априлските събития. На това свято място летописецът на въстанието Захарий Стоянов заявява: "Свалете шапки, свещено място е Оборище!".
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети