Българин станал жив скелет след плен в Гърция

DenNews.bg
03.08.2011
размер на текста:

Мъжът тежи само 45 кг. Снимка: БГНЕС

Български гражданин е приет в тежко състояние в благоевградската болница, след като бил държан в плен без вода и храна в Гърция, информира БГНЕС.
Изключително отслабнал и обезводнен 34-годишният Кадир Мехмед от с. Голяма вода, Разградско, все още не може да обясни ясно къде е бил държан. Лекарите са успели да разберат от откъслечните му думи, че той е държан в плен с още трима българи, след като през пролетта отишли да работят в южната ни съседка. По думите му тримата му колеги успели един по един да избягат от пленничеството, а той се спасил последен.
Кадир е предаден на българските власти на граничен пункт "Илинден - Ексохи" на българо - гръцката граница край Гоце Делчев, след като бил открит в безпомощно състояние край Драма.
Медиците в Благоевград били изумени от здравния статус на мъжа. "Такъв гръден кош съм виждал само в учебник", казва завеждащия отделението по хирургия на МБАЛ-Благоевград д-р Димитър Недин пред БГНЕС. Кадир бил с хлътнал гръден кош, с изпито лице и крайници само кости, за около 4 месеца е загубил 30 килограма от теглото си, в момента тежи около 45 кг.
Всички тестове, включително и за СПИН, направени снощи на 34-годишния мъж са отрицателни.
За случая е уведомена полицията.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети