СДС и Гергьовден се събраха в Съюз на десните сили- Дупница, ДСБ, Атака и ВМРО в Коалиция за промяна

Даниела Методиева
24.08.2011
размер на текста:

Атанас Велинов и Пламен Данаилов (отляво- надясно) се обединиха в коалиция за изборите. Снимка: dennews.bg

СДС и движение Гергьовден се събраха в коалиция Съюз на десните сили-Дупница за предстоящите кметски избори наесен. Към тях се включват и БДС- Радикали и неправителствената организация Бъдеще за ромите. Това обявиха на пресконференция днес лидерът на СДС Пламен Данаилов и на Гергьовден Атанас Велинов. Кандидадът за кмет на коалицията СДС-Дупница е Пламен Данаилов, той ще бъде и водач на листата. След него се нареждат д-р Васил Бачев, председателят на ромската неправителствена организация Емилия Михайлова, лидерът на ДСБ Иван Монов. Петият в листата ще бъде представител на Гергьовден, но кой ще бъде той, ще се уточнява тепърва.
Вече са ясни и имената на кандидатите за кметове на СДС-Дупница. За село Самораново това е Николай Ангарев, за Джерман- сегашния кмет Ангел Цветков, за Червен брег Иван Милошов, за Баланово бившия управник 2 мандата от СДС Христо Христов. За три от селата- Яхиново, Бистрица и Крайници новата коалиция няма да излъчва свои кандидати, там ще разчита на гласовете на избирателите за канидата за кмет на Дупница и за общинските съветници.
Като абсолютна глупост Пламен Данаилов определи твърденията, че дясното пространство се цепи умишлено, за да може сегашния модел на управление на Дупница да спечели отново гласовете на избирателите на 23-и октомври.
Днес лидерът на Атака Методи Стойнев обяви, че той като канидат кмет е подкрепен от ДСБ и ВМРО. Трите партии са се обединили в Коалиция за промяна, вече са подадени и документите за регистрация в Общинската избирателна комисия в Дупница.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети