РЗС издига адвокат Красимир Ранов за кмет на Сапарева баня

Десислава Панайотова-Янкова
22.08.2011
размер на текста:

Красимир Ранов

Адвокатът от Дупнишката колегия и бивш съветник по правните въпроси в ОбС-Дупница Красимир Ранов е кандидат-кмет за Сапарева баня от партията на Яне Янев „Ред, законност и справедливост”. Кандидатурата му ще бъде официално обявена до дни, но след партийна среща в столицата вчера Ранов вече е утвърден за кандидат за кмет и водач на листата за Общински съвет в курортния град.
И сякаш в синхрон с името на партията Ранов ще се стреми към справедливост и една от най-важните му цели ще бъде не само разобличаване на досегашната власт, но и поемане на отговорност за допуснатите грешки. В разрез с войнствената на моменти политика на партийния лидер обаче адвокат Ранов не само обещава, но и апелира към всички участници в изборите за спазване на правилата.
„16 г. от живота си съм посветил на синята идея и СДС. Тръгвам си от партията с добри чувства и макар че няма да съм интересен за хората и медиите, защото не съм по скандалите, няма да кажа и една лоша дума за СДС. В момента РСЗ обаче е ясната алтернатива, като най-важното е че партията иска промяна в Конституцията. България има нужда от промени особено що се отнася до правомощията на президент, Министерски съвет, парламент и местна власт. Не е ли по-добре кметствата да минат на отделен бюджет, а не да чакат по лъжичка подаяние от общините?”, обяснява Ранов. Досега никога нито е бил кандидат, нито е участвал във властта, макар че живее с политиката от повече от 16 г.
„Основен опонент за изборите разбира се е Сашо Иванов, поради факта че има непрозрачна и непредвидима политика. Все още не е ясно кои са „Рила спорт” сочени от него за инвеститор №1 в общината, какво се случи с 5-звездния хотел до Гейзера, къде отиват приходите от паркинга на лифта. Като човек уважавам Иванов, но е слаб кмет със слаб административен капацитет. Той не успя да разсее съмненията за корупция около себе си и екипа си. Защо например сега не излезе и не обясни последния скандал около информацията, че в общинска администрация се злоупотребява с алкохол в работно време?”, пита Ранов.
Представата му за успешен екип не е „млад и амбициозен”, определение наложено в предизбораната мода ‘2011, затова казва, че ще събере около себе си грамотни и можещи хора. И въпреки че малките общини имат много по-големи шансове от големите за усвояване на финансиране по еврофондовете, и за привличане на туристи и инвеститори това не се случва.
„Не се случва, заради възможностите на администрацията. Сапарева баня може да привлича туристи, но не и с това объркано лице, което не я определя нито към селищата със селки туризъм, нито към луксозните курорти. С такова лице нищо няма да стане. Трябва да имаме ясна стратегия за това какво искаме. Да привличаме богатите с луксозните и модерните хотели или средностатистически турсити, които предпочитат спокойствието и близостта на природата на селския туризъм съчетан с посещения на археологическите обекти в района”, казва още адвокат Ранов.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети