Уволниха директора на Държавното лесничейство в Дупница

Метлата отнася Виктор Борисов и още горски от Югозапада, Димитър Димитров от Благоевград заема мястото му

Даниела Методиева
19.08.2011
размер на текста:

Директорът на Държавното лесничейство в Дупница Виктор Борисов е уволнен след 8 години на този пост и още 36 в системата. Заповедта му е подписана от директора на Югозападното предприятие със седалище в Благоевград Александър Йолев. Вече е факт и новото назначение на мястото на Борисов и това е на бившия директор на закритото след промените през 90-те години горско стопанство „Парангалица” в Благоевград Димитър Димитров.
За заповедта си за уволнение Виктор Борисов обясни, че само е чул, но все още не я е получил и не я е подписвал. Причината е, че преди 4 дни е приет за лечение в Първо вътрешно отделение на общинската болница в Дупница.
Пред dennews.bg Виктор Борисов разкри, че метлата на кадровите промени вече е оставила без работа още 9 служители от системата от Благоевград, Самоков, Белово и Ихтиман. На нито един от тях не е обяснено по какви причини ги отстраняват от постовете.
Истината е, че договорите за управление, какъвто е и моят, са направени така, че не ни дават никакви права. Дори, когато трябваше да подпиша новият ми през месец април, ми връчиха и заповед за уволнение. Това беше с цел да се съглася да подпиша този договор, в противен случай, ако имах някакви възражения, щях още тогава да бъда уволнен. А причини за възражения има много, защото тези договори са написани така, че без всякакви мотиви ние можем да бъдем уволнени по всяко време. Всичките договори за управление в системата на Държавните горски стопанства трябва да бъдат проверени много щателно от юрист и ние да си търсим правата по законен ред, каза още пред dennews.bg Виктор Борисов.
Югозападното държавно предприятие със седалище в Благоевград обхваща лесничействата на областите Благоевград, Кюстендил, Перник и София. Според Виктор Борисов до уволненията се е стигнало в резултат на тенденциозни проверки, които текат и в момента.
Сами се сещате, че всеки, който работи, може и да допуска някакви грешки, коментира още Виктор Борисов.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети