Съветниците в Бобошево не приеха отчета на кмета

Даниела Методиева
18.08.2011
размер на текста:

Председателят на ОбС Георги Мичов. Снимка: dennews.bg

Общинските съветници в Бобошево не приеха отчета на кмета Крум Маринов за касовото изпълнение на бюджета за първите 6 месеца на годината. Един бе решаващият глас, но заради отсъствие на съветник се стигна до резултат 5:5.
Председателят на местния парламент Георги Мичов обясни, че колегите му, които са гласували против отчета на кмета и то без да дадат обяснение защо, са направили това предизборно. Още повече, че той е бил приет и одобрен след разглеждане в Сметната палата в столицата.
„Така беше и в предишния мандат, когато преди началото на местните избори ние също не гласувахме отчета на тогавашния кмет Димитър Сотиров, изготвен от главната счетоводителка Лидия Маринова”, призна си Георги Мичов.
От представения отчет за първите 6 месеца на тази година става ясно, че каквото е постъпило като приходи в хазната на община Бобошево, е било похарчено. Така например отпуснатите от държавата средства в размер на 362 418 лв. са усвоени до стотинка. По същия начин стоят нещата и със събраните пари от местни данъци, такси, наеми и продажби на общински имоти. И там всичките 276 102 лв. също са изхарчени от отделните пера
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети