Английските военни разпродават часовниците на своите агенти 007

dennews.bg
16.08.2011
размер на текста:

В опита си да се пребори с пипалата на кризата, Британското министерство на отбраната започна да разпродава вещи, ползвани от тайните му агенти, пише английския всекидневник "Дейли телеграф”
Оказва се, че тайните агенти са ползвали доста скъпи часовници, в повечето случаи украсени със скъпоценни камъни. Така те по-лесно минавали за богати дипломати и за бизнесмени и без проблем да присъстват на изисканите приеми.
Сред продаваните часовници има модел "Реймънд Уейл", който обикновено се търгува за около 1000 лири. Часовникът е "устойчив на одрасквания" и а стъклото му е сапфир-кристално.
За продан министерството на отбраната предлага и модел на "Морис Лакроа" с бял квадратен циферблат със светещи стрелки и римски цифри, който се продава обикновено за 750 британски лири.
Британските тайни агентки пък са носели часовници на "Кристиан Диор" с инкрустирани 48 диаманта в черния лакиран циферблат.
Този модел часовници били водоустойчиви дори при гмуркане на 50 метра дълбочина. Сега министерството предлага за продан един от тях, чиято стойност е 2750 британски лири.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети