65 000 лв. дължи наем на общината собственото й дружество „Реклама Дупница” ЕООД

Даниела Методиева
16.08.2011
размер на текста:

65 000 лв. за наем дължи на община Дупница собственото й дружество „Реклама Дупница” EООД. Счетоводна загуба за първите 6 месеца 13 000 лв, а несъбраните пари от договори с рекламодатели вече са стигнали сумата от 18 000 лв. В наличност в касата на дружеството има едва 3 000 лв.
Това сочат резултатите от отчета за първите 6 месеца на тази година, който е внесен от управителя на дружеството Славчо Евтимов в деловодството на Общинския съвет за разглеждане и приемане на следващата сесия през септември.
Славчо Евтимов обясни, че многократно е внясал предложения до икономическата комисия за отпадане на това изискване да се плаща наем за терените, върху които са разположени билбордовете на дружеството. Досега то не е взимано под внимание, а още по-интересен е фактът, че общинското дружество отделя и част от печалбата си на общината, обясни Евтимов.
Площта, върху която е разположен всеки от билбордовете, е 2 кв. м. и за нея месечно вноската е 150 лв., или по 75 лв. на квадратен метър.
По тази логика например друго общинско дружество ГУМ-Дупница” трябва да плаща месечно наем от близо 150 000 лв. на общината за разгънатата търговска площ.
Според Славчо Евтимов от цялата тази ситуация може да се излезе много лесно, ако Общинският съвет вземе решение тези площи, върху които са разположени билбордовете, да бъдат включени в актива на дружеството така, както е и със сградите на общинската болница или с ВиК-мрежата.
След като Руклама Дупница бе образувано след решение на Общинския съвет през 2007-а година, на следващата се проведе конкурс за отдаване под наем на търговски площи. Тогава управителят Славчо Евтимов се яви като единствен участници и спечели терените за поставяне на билбордове.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети