Али Юзеиров агитира на турски и цигански в предизборната си кампания

DenNews.bg
11.08.2011
размер на текста:

Кандидатът за президент Али Юзеиров ще води агитацията си и цялата си кампания на турски и на цигански език, но не и на български, за което дори няма да бъде ангажиран преводач.
Днес двамата братя Юзеирови дойдоха в ЦИК, за да отстранят известни пропуски в документацията на инициативния комитет, който издига кандидатурата на Али Юзеиров за държавен глава, информира news.bg.
По думите на Юзеиров в българската Конституция е записано, че България е еднонационална държава. „Нас все едно ни няма. Аз твърдя, че съм турчин със самосъзнанието, че изповядвам исляма и съм български гражданин, но Конституцията казва, че такъв човек няма," недоволен е Али Юзеиров.
Той отказа да коментира защо не търси подкрепа от предателите, по думите му, ДПС. „Нас ни има, защото ДПС не са си вършили работата," категоричен бе той.
Според него българският президент трябва да признава всички малцинства и както на Коледа поздравява християните, на Байрама да поздрави мюсюлманите със „Салям алейкум," а Банго Василий - ромите.
За пример Али Юзеиров посочи папата, който поздравява християните на 72 езика.
Юзеир Юзеиров пък допълни, че кралят на Белгия поздравява поданиците си на три езика, а в Швейцария поздравите са на четири езика.
Припомняме, че при подаването на документите за регистрацията на Али Юзеиров брат му Юзеир влезе в ЦИК по боксерки.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети