Българките с тежък предменструален синдром

dennews.bg
10.08.2011
размер на текста:

94% от жените в България страдат от тежъкпредменструален синдром, сочи проучване на здравния сайт www.revita.bg, цитиран от news.bg.
Изследването е направено сред 500 жени на възраст между 15 и 65 години в цялата страна.
Симптомите са болки в корема, напрегнати гърди, главоболие, нервност, като при повече от 40% от анкетираните се среща комбинация от всички изброени.Неразположението продължава от няколко дни до седмица, а при 20% от тях симптомите присъстват повече от седмица.
За щастие на пазара могат да се открият различни средстваза борба с неприятния предменструален синдром - затоплящи възглавници, лекарства, билки и други природни продукти. У нас 28% от запитаните използват лекарствени средства в борбата си срещу предменструалния дискомфорт.
Предимствата според жените са в тяхното бързо и безотказно действие. Най-доброто решение за 72% от дамите са билковите средства, като най-предпочитани са мултивитамините, витексът и лененото масло.
На въпроса „Защо биха избрали билките пред лекарствата?" 79% от тях отговарят, че не искат да натоварват организма си с химикали всеки месец и затова избират природния начин за предпазване от симптомите на предменструален синдром.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети