Знеполският епископ Йоан и шестима свещеници отслужиха литургия в Стоб

Дясната ръка на Цветан Цветанов Веселин Вучков доведе на гости в родното си село зам.-министрите на културата и икономиката

Десислава Панайотова-Янкова
08.07.2011
размер на текста:

Епископ Йоан отслужи празнична литургия. Снимки: dennews.bg
Зам.-министрите иво Маринов, Тодор Чобанов и Веселин Вучков.

Знеполският епископ Йоан, протосингелът на Софийска епархия отец Ангел Ангелов, архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски и свещеници от София, Бобошево, Рила и Кочериново отслужиха света литурхия в църквата „Св. Прокопий” в кочериновското село Стоб.


Стотици хора се стекоха в черквата, издигната върху древно оброчище под величествената сянка на Стобските пирамиди за днешния храмов празник, а най-близо до олтара бяха разположени официалните гости-трима заместник-министри от кабинета „Борисов”, кметът на Кочериново Иван Минков и шефът на ОДП-Кюстендил комисар Георги Джоглев.


Всъщност заместник-министрите на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов и дясната ръка на министъра на културата Вежди Рашидов Тодор Чобанов дойдоха в Стоб по покана на колегата си от МВР Веселин Вучков, който е родом от селото на Пирамидите.
 

Местните имаха повод за празник, не само заради деня на св. Прокопий и вниманието от високите етажи на църквата и държавата, но и защото местният свещеник отец Димитър беше повишен в сан. Днес протойерей Димитър Димитров беше отличен с офикия свещеноиконом на Българската църква.
След литургията беше осветен и раздаден постен курбан, тъй като празникът тази година е в петък, ден в който християните постят.
 

 

 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети