Ковачки най-големият длъжник на „Напоителни системи”- Дупница

ТЕЦ „Бобов дол” и „Въгледобив” имат сметки за вода за 218 хил. лева от началото на годината

Даниела Методиева
07.07.2011
размер на текста:

Санде Костадино Снимка: dennews.bg

Христо Ковачки е най-големият длъжник на „Напоителни системи”- Дупница. От началото на годината двете фирми на енергийния бос- ТЕЦ „Бобов дол” и „Въгледобив” са натрупали сметки за вода в размер на 218 000 лева.
Управителят на водното дружество Санде Костадинов обясни, че вече е водил няколко разговора с управителя на ТЕЦ „Бобов дол Владимир Владимиров, но отговорът от него бил, че пари по сметките за вода може да преведе едва тогава, когато му отпуснат от централния офис на Ковачки в столицата.
ТЕЦ "Бобов дол" ползва вода за охлаждане на турбините, която се доставя от язовир „Дяково” и затова неговата сметка е най-голяма, тя е за 176 000 лв.
Отделно „Напоителни системи”-Дупница води дела от 2006-а година срещу обявеното в ликвидация дружество ВиК-Кюстендил. За 5-те години то е натрупало сметки за 700 хил. лева за доставка на вода от язовир „Дяково” за района на Бобов дол. Управителят на „Напоителни системи”-Дупница Санде Костадинов обясни, че вече има няколко спечелени дела, но върху обявеното в ликвидация дружество ръка е сложила Агенцията за държавни вземания и не се знае кога ще дойде редът на Напоителни системи, за да си получи парите от спечелените дела. Последното заведено срещу ВиК-Кюстендил дело е за сумата от 128 000 лв.
Неплатените сметки и натрупаните дългове от Ковачки и ВиК-Кюстендил са причината 265-те работници и служители от новосформираното вече дружество „Напоителни системи” клон „Струма Места” , което обедини областите Кюстендил, Благоевград и Перник, да са без заплати от месец април. Вече е факт официалната регистрация в съда, факт са и съкращения сред част от персонала. От четирима счетоводители е останал 1, от 4-има началник на щат вече е само 1. 
Управителят Санде Костадинов обясни, че миналата седмица са били изплатени възнагражденията за месец март. Според него липсват закони в държавата ни, които да накарат такива големи длъжници да си плащат сметките, за да не се налага да се водят дела, които се точат с години.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети