Либийските бунтовници атакуват на запад, руснаците им изпратиха помощи

dennews.bg
06.07.2011
размер на текста:

Либийските бунтовници започнаха атака срещу силите на полковник Кадафи, разположени в Гуалиш, който се намира на 50 километра южно от Триполи, съобщава news.bg.
Офанзивата започна, след като противниците на режима на либийския лидер са получили най-накрая зелена светлина от НАТО, става ясно от изявление на член на революционния комитет в Зентен.
Рано тази сутрин в района на Гуалиш имаше престрелки между двата лагера с артилерия, тежки оръжия и минохвъргачки. Без да бомбардират над мястото на сраженията прелетяха самолети на НАТО.
За това, че бунтовниците ще предприемат мощна атака срещу проправителствените сили, бе обявена преди дни- Тяхната цел е да завземат някои райони южно от Триполи, които преди това бяха под техен контрол. Става дума за Бир ал Ганам, на около 50 километра южно от Триполи, откъдето биха могли да обстрелват либийската столица.
Днес стана ясно, че Руското министерство на извънредните ситуации изпраща хуманитарна помощ за контролирания от бунтовниците град Бенгази в Либия, съобщава РИА Новости.
" В 9 часа тази сутрин руският самолет Илюшин ИЛ-76 на министерството на извънредните ситуации отлетя от Москва за Бенгази натоварен с 36 тона хуманитарна помощ", каза говорител на министерството.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети