Апелативна прокуратура иска до 10 г. затвор за Братя Галеви

DenNews.bg
06.07.2011
размер на текста:

Максималното наказание от 10 г. затвор поиска Апелативна прокуратура-София за дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов-Геле по делото за организиране и ръководене на престъпна група.
Днес в 17 часа Апелативен съд ще се произнесе с решение, като има два варианта. Или да бъде прочетена присъда, или да се обяви, че тя ще бъде произнесена в срок.
Братя Галеви са подсъдими заедно с Апостол Чакалов-Тоци, Владимир Ангелов-Стъклето, Георги Градевски-Конана, Красимир Оков и Георги Блатски за организиране, ръководене и участие в престъпна група за принуда, изнудвания, извличане на облаги чрез внушаване на страх.
Делото се гледа на втора инстанция от Софийския апелативен, съд след като през ноември миналата година Окръжният съд -Кюстендил ги оправда напълно.
Апелативната прокуратура настоява Галев и Христов да получат наказание до максималния размер, предвиден в закона. За организиране на престъпна група се предвижда наказание от 1 до 10 години затвор.
Държавното обвинение пледира останалите подсъдими, които бяха признати за виновни и в Кюстендил, да получат завишени присъдите. Според прокуратурата, двамата основни подсъдими са изключително опасни, тъй като всички граждани в Дупница се страхували от тях.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети