Втори ден върви подписка в Дупница срещу приватизация на пощите

Даниела Методиева
06.07.2011
размер на текста:

Втори ден върви подписка в местните клонове на „Български пощи” ЕАД в Дупница против изваждането на дружеството от забранителния списък за приватизация и прилагане на всякаква форма за промяна на собствеността.
На всички гишета са поставени готови бланки, на които клиентите с подписите си подкрепят исканията на служителите от държавното дружество да не бъде продавано на частни лица. Основните притеснения на хората, работещи в него са, че ще почнат масови съкращения.
Успоредно с подписката и стачната готовност днес от КНСБ и Подкрепа изпратиха писма до всички медии, в които уведомяват, че отпада от дневния ред на Народното събрание за сесията утре точката относно проекта на закон, внесен от група депутати от ГЕРБ, за изменение и допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол, с който „Български пощи ” ЕАД се изваждаше от забранителния списък за приватизация. Това е причината протестната акция утре пред Народното събрание да се отмени, но стачната готовност остава. Остава да тече и подписката в клоновете в Дупница и останалите градове на страната и утре.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети