Московски откри телефон за нередности в транспорта

DenNews.bg
06.07.2011
размер на текста:

Ивайло Московски

Горещ телефон ще приема сигнали за нередности в автобусния, железопътния и морския транспорт. На 940 94 00 може да се подават сигнали между 8 и 17.30 часа, но те задължително трябва да са поименни, а не анонимни, съобщи по БНТ министърът на транспорта Ивайло Московски.
В резултат на масовите проверки на автобусите след катастрофата на магистрала "Тракия", при който загинаха осем души, са проверени 3200 рейса, съставени са 400 акта, а 37 превозни средства са спрени от движение. Най-често установяваните неизправности са спукани спирачни дискове, износени гуми, спукани стъкла, липса на странични огледала.
Конкретни мерки, за да се избегнат бъдещи инциденти, ще бъдат обсъдени от работна група с представители на ДАИ, транспортното министерство, депутати, браншови организации и експерти, която ще се събере на 15 юли, съобщава още dnevnik.bg.
Министърът на транспорта посочи, че не е изключено да се стигне до прелицензиране на всички компании, които извършват услуги с автобуси, като това ще стане постепенно и с даване на гратисен период, за да могат фирмите да покрият новите критерии.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети