Катин моли съда да го върне на поста, срещу него валят още жалби за тормоз

Наред с празнични вечери в чест на връщането си, отстраненият кмет на Кочериново сплашва и преследва с колата си хора давали показания

Десислава Панайотова-Янкова
06.07.2011
размер на текста:

Костадин Катин

Отстраненият с решение на Апелативен съд-София кмет на Кочериново Костадин Катин е депозирал искане за връщане на поста пред Окръжен съд-Кюстендил. Заседанието е насрочено за 15 юли от 9:30 часа и ще се проведе докато срещу градоначалника се пише обвинителния акт за продажбата на общински имоти и издаването на заповед за изрязване на общинска гора, с цел набавяне на облага. Както писахме, към основните точки на обвинението от фазата на досъдебното производство бяха добавени още няколко точки: за фалшифицирането на официален документ в качеството му на длъжностно лице и склоняване и подбудителство на свидетели към лъжесвидетелстване.
Наред с писането на обвинението срещу Катин продължават да се депозират жалби за тормоз и заплахи. Граждани давали показания срещу отстранения кмет са били преследвани от него и заплашвани, че ще бъдат прегазени от колата му. В продължение на два дни по смръчаване Катин преследвал с автомобила си мъж, чиято самоличност dennews.bg ще запази в тайна. С надуване на клаксона и заплашителни жестове като рязане на глава на 7 и 8 юни той отправил заплахи към жертвата си, докато опитвал да го изтласка от пътя с автомобила си. На подобен тормоз е станала жертва и жена, която събираше подписи за отделянето на Бараково от община Кочериново и преминаването към област Благоевград.
До екипът ни стигна и тревожната информация, че близки на Катин на всеослушание са обяснявали, че първата му работа като се върне в общината е „да откъсне главата на домакина Христо Бицов, а след това ще започне и клането”.
Мотивите на Костадин Катин за връщането му на поста са, че досъдебното производство срещу него е приключило.
От седмици Катин и негови приближени упорито пускат мълва, че той ще се върне на поста „на бял кон и ще падат глави”, като най-вероятно се цели да се повлияе на служителите от общината и гражданите, които са давали показания срещу него да се откажат от тях. До екипа ни стигна информация, че още преди седмица Катин е отпразнувал връщането си на поста с празнична вечеря с близки съратници.
По закон обаче след заседанието на 15 юли в Окръжен съд, решението на магистратите, независимо от това какво ще бъде то, може да бъде обжалвано от прокуратурата и адвокатите на Катин пред по-горна инстанция и едва тогава ще се реши дали той ще изпълнява длъжността „кмет” или не.
Чули новината за подаденото искане от страна на Катин кочеринци коментираха за dennews.bg, че ако той бъде върнат на поста има опасност да повлияе на свидетели и хора давали показания срещу него със заплахи и уволнения.
И този път на опитите ни да се свържем с Костадин Катин за коментар отговори изключеният му телефон.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети