Дупнишкият театър завърши сезона с 10 000 лв. приходи от продажба на билети

Актьорите започват работа за привличане на ученици в залата, предстоят съвместни продукции със софийски театри

Даниела Методиева
05.07.2011
размер на текста:

Славчо Пеев

Общинският драматичен театър „Невена Коканова” в Дупница завършва сезона с 10 000 лв. постъпления от продажбата на билети. Това обяви днес директорът Славчо Пеев, който даде пресконференция преди излизането на актьорите във ваканция. Той се похвали, че откато финансите на културната институция вече не се управляват от общинската счетоводна къща, плащат само по 240 лв. на финансист. Повишаването на цената на услугата бе причина да възникне спор между ръководството на театъра и общинската счетоводна къща и причина договорът да бъде прекратен.
Вече е факт и одобрението на първа инстанция на проекта за изграждане на миницентрала в театъра в Дупница, благодарение на която ще се реши най-после проблемът с отоплението.
Вече е готов и планът за действие за есенния сезон, като основната цел тогава е да бъдат привлечени ученици в залата. Славчо Пеев си призна, че точно тук нещата куцат и липсва връзката между театъра и училищата в града. Привличането на младежите дупнишките актьори смятат да направят с послание към тях чрез постановката по пиесата на Валентин Балабанов „Спасителят”, която Пеев определи като много стойностна, защото в по един доста атрактивен начин е засегнат проблемът с наркоманиите. Репетициите започват от 1-и септември, като премиерата ще бъде в началото на октомври.
Актьорите в Дупница са на път да представят пиесата „Който ме обича, да хване влака”, в момента текат разговори с нейната авторка Ана Петрова. Ръководството си е поставило амбициозната цел да направи и постановка по пиесата на Стефан Бойчев „Жена за полковника”.
Славчо Пеев обясни, че води разговори с Тодор Колев за участието му в главната роля в пиесата на Ива Караманчева „Светлините на рампата”, в която се описват последните години от живота на Чарли Чаплин. Директорът на дупнишкия театър обясни, че единствено Тодор Колев може да изиграе главната роля. Татяна Лолова е изразила желание да играе на дупнишка сцена, но в момента все още се търси подходяща роля за нея. Участията и на двамата знаменити български актьори ще стане в коопродукция със софийски театри, обясни още Славчо Пеев. По този начин актьорите от театъра в Дупница ще могат да се изявават и в столицата и други градове на страната.

 


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети