Депутатите с ДДС регистрация, предлага проф. Константинов

DenNews.bg
05.07.2011
размер на текста:

Проф. Михаил Константинов Снимка: monitor.bg

Известният математик проф. Михаил Константинов предлага депутатите да се регистрират по ДДС, за да бъде изчистено от законова страна получаването на допълнителни средства за наемане на сътрудници и експерти. Това заяви в ефира на bTV проф. Константинов, който е член на ЦИК, по повод разкритията на лидера на РЗС Яне Янев за банкноти в пликове, които се раздават на депутатите ежемесечно.
Константинов предложи още средствата от субсидиите за всеки депутат да се пренасочват към Фонда за лечение на деца в момента, в който той стане независим, вместо да се преливат в някоя партия.
Депутатът Тодор Великов, който напусна РЗС пък е категоричен, че е законно той и колегите му да получават всички средства, които им се полагат. В предаването „Тази сутрин” той разкри, че независимите депутати плащат на ръка на техническия си секретар от парите, които получават в пликове, а служителката се самоосигурява.
Великов бе категоричен, че това е необходимо и е по-полезно, отколкото „да назначаваш братовчед си в партията” и да му плащаш от бюджета за нейната издръжка.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети