Мъж опита да похити автобус на Черноморието

DenNews.bg
05.07.2011
размер на текста:

46-годишен мъж от Русе извадил пистолет и опитал да похити автобус от линията Слънчев бряг-Бургас снощи. За щастие инцидентът се размина без жертви и пострадали.
Сигналът, че пътник заплашва с пистолет шофьора на автобус и пътниците е получен на телефон 112 към 21.40 часа снощи.
Към отсечката от пътя преди влизане в града са изпратени полицейски автопатрули от Бургас и Специализираните полицейски сили. След щурм на автобуса 46-годишният похитител от Русе е задържан.
Изяснено е, че по време на пътуването П.П. извадил от багажа си пистолет и го заредил демонстративно пред около 20 пътници. Водачът обаче запазил самообладание и помолил 26-годишната бургазлийка да съобщи за случилото се на тел. 112.
46-годишният русенец е задържан в Пето Районно управление «Полиция» - Бургас за срок от 24 часа, като му е взета кръв за анализ, за да се установило употребил ли алкохол или други упойващи вещества. Причините за поведението му са в процес на изясняване. П.П. е криминално проявен (заплаха за убийство, хулиганство). Работата по случая продължават служители на Пето Районно управление «Полиция» - Бургас, съобщават от Пресцентъра на МВР.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети