Втори търг за „Дупница текстил” се провали, съдия-изпълнител ще обяви по-ниски цени

Даниела Методиева
28.07.2011
размер на текста:

Трети търг ще бъде обявен за сградите и машините на фалиралото гръцко предприятие Дупница текстил, след като и на днешната процедура не се яви нито един купувач. Частният съдебен изпълнител от Кюстендил Елица Христова обясни, че отново се прави оглед на производствените халета, останалите шевни машини и автомобили, за да им бъдат обявени по-ниски цени. Целта е да се предизвика интерес към потенциални купувачи.

 


От проведените досега търгове саа продадени само 10 шивашки машини за около 1 700 лева. За останалото оборудване и сградата никой все още не е подавал документи за участие, а проявилите интерес за публичната продан са колеги на собственика Теохарис Канелис от местни шивашки фирми.
Сградата и машините на закритата шивашка фирма са оценени на сумата от 432 470, 42 лв. заради дълг към Обединена българска банка в размер на 130 000 лева. Върху тях е наложена възбрана, а отделно има и две договорни ипотеки, които са в Службата по вписвания. Само на освободените шивачки гръцкият собственик Теохарис Канелис дължи 100 000 лева, на община Дупница 30 000 за такса „смет” и данък „сгради”.
Заради провалянето на търговете 15-те шивачки от гръцкото предприятие „Дупница текстил”, които спечелиха делата срещу собственика Теохарис Канелис за неизплатени заплати и обезщетения за декември 2009-а и февруари и март 2010-а година, нямат шанс скоро да получат полагащото им се по закон.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети