Микробиологията в общинската болница вече е със сертификат

Даниела Методиева
28.07.2011
размер на текста:

Микробиологията в общинската болница в Дупница вече се снабди със сертификат, след като приключи сверяването на пробите с референтната лаборатория в столицата. Изпълнени са и изискванията, поставени от Здравната каса, да се правят изследвания и за гъбички, туберкулоза и анаероби.
Издаването на сертификат на микробиологичната лаборатория в Дупница се забави с два месеца заради Здравното министерство, което не бе провело в срок търга за избор на фирма, която да подготви хранителните среди за посявки. Това се оказа спънка не само за общинската болница в Дупница, но и за останалите в цялата страна.
Именно сертификатите за микробиологията и клиничната лаборатория се оказаха спънка при сключването на договора със здравната каса.Имаше и опасност да отпадната голям брой клинични пътеки, но Здравната каса бе уведомена да не предприема процудери по преразглеждане на сключените вече договори под условие със всички болници в страната и в частност с общинската в Дупница. Според сключения договор със Здравната каса в Кюстендил крайният срок, който бе поставен за продължавне на договора по 101 клинични пътеки преди издаване на сертификат за клиничната лаборатория и микробиологията, бе 20-и май. Първият бе издаден, а за вторият срокът се удължи до края на юли.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети