Без доказателства срещу втория задържан за убийството на Яна

DenNews.bg
27.07.2011
размер на текста:

Николай Русинов Снимка: МВР

Няма никакви доказателства за вината на вторият заподозрян за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина и той няма да бъде обвинен. Това обяви градският прокурир на София Николай Кокинов.
Николай Русинов бе посочен за извършител от вътрешния министър Цветан Цветанов, на базата на следи оставени по тялото на Яна и ДНК експертиза.
Днес Кокинов обясни обаче, че доказателствата не потвърждават съпричастността на Русинов към смъртта на жената.
Русинов обяснил, че се е запознал с Яна вечерта преди тялото й да бъде намерено в затънтен участък на Борисовата градина. Двамата са танцували, забавлявали са се, пили са много алкохол, а след това в близост до мястото, където в последствие е намерен трупът й, са правили доброволен секс. "Двамата са се оттеглили в храстите за няколко часа", каза Кокинов. Той посочи, че мъжът е пипал вещи на Яна и така е оставил следи. Русинов твърди, че в пет и половина е оставил спящата Яна в храстите и се е прибрал в дома си.
Според Кокинов думите му се потвърждават от данните по делото. Проверено е местонахождението му чрез клетките на мобилния оператор, а освен това и други веществени доказателства сочат, че Русинов е оставил Яна жива. Фактът, че в ръцете й са намери косми на първия задържан и заподозрян за смъртта й Пламен Трифонов, също подкрепят тезата за невинността на Русинов, обясни прокурорът.
Има два варианта - Трифонов да е следил Русинов и момичето или случайно да се е натъкнал на заспалата Яна и да се е възползвал от нея, стана ясно от думите на прокурора. Кокинов каза, че още не са готови всички експертизи и не може да се твърди със сигурност дали Трифонов я е изнасилил.
Русинов е обяснил пред прокуратурата, че е се е укрил след смъртта на Яна, тъй като след като научил за убийството се притеснил, че ще бъде обявен за съпричастен към престъплението, информира dnevnik.bg.
Яна беше намерена мъртва на 9 юли в Борисовата градина.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети