Финансови ревизори хванаха на тясно Катин в съдебната палата

Десислава Панайотова-Янкова
26.07.2011
размер на текста:

Финансовата ревизия започна веднага след полицейската акция през октомври. Снимка: Архив

Двойно критичен се оказа днешния ден за отстранения кмет на Кочериново Костадин Катин. Освен че молбата му за връщане на поста не беше уважена от Апелативен съд-София, градоначалникът беше принуден да подпише резултатите от няколкомесечната проверка на Агенцията по държавен финансов контрол в общината. След оказалата се напразна игра на котка и мишка и опитите на Катин да избегне подписването на документа, ревизорите го хванаха на тясно в коридорите на Апелативен съд днес.
До „залавянето” на Катин се стигнало след случйна среща пред сградата на съда на граждани на Кочериново, които днес присъстваха на заседанието и главния ревизор извършил отида в общината.
„Като ни видя господин Атанасов дойде към нас и попита как може да намери отстранения кмет, защото се крие от връчаването на документите. Ние обяснихме, че след минути Катин ще бъде в съда и Атанасов веднга изпрати хора, които да му връчат заключенията. Есествено Катин не беше очарован от появата на ревизорите, но след минути суетене взе документите и ги подписа”, разказаха очевидците за dennews.bg.
Атанас Атанасов потвърди информацията, но отказа да даде повече подробности, тъй като това е „забранено по закон”.
Финансовата ревизия в община Кочериново започна веднага след полицайската акция в сградата на ОбА и дома на Катин на 15 октомври, която беше водена лично от полицейския шеф за Кюстендилско комисар Георги Джоглев. Проверени са всички обществени поръчки, включително и отпускането на техническата помощ за регионалното депо в Кочериново, което към момента е в историята.
Какви са резултатите от цялостния финансов одит ще стане ясно на по-късен етап.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети