По хлад сгорещяват правителството с трети вот на недоверие

DenNews.bg
26.07.2011
размер на текста:

Цветанов говори 2 часа на дебатите вчера.

След като вчерашният ден не стигна на народните представители за дебатите по третия вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов самото гласуване ще се състои днес в 19:15 ч, точно 24 часа след приключването на дебатите.
Седем часа вчера, два от които за речта на министър Цветан Цветанов, продължиха дебатите вчера. Премиерът Бойко Борисов дойде в началото на извънредното заседание на НС, след което се оттегли в кабинета на председателя на парламента Цецка Цачева и напусна тайно Народното събрание, припомня БГНЕС.
Мотивите на вносителите на вота от ДПС и Коалиция за България са за "провал на политиката по вътрешната сигурност и обществен ред, отложеното присъединяване към Шенген, полицейщината и нарушаването на основни човешки права". От Синята коалиция заявиха, че подкрепят вота на недоверие. Срещу вота вероятно ще гласуват от ГЕРБ, "Атака" и 12-те независими депутати, които заявиха преди дни в декларация подкрепата си към кабинета на Бойко Борисов. По Конституция предложението за недоверие на кабинета е прието, когато за него са гласували повече от половината от всички народни представители. БСП, ДПС, Синята коалиция и останалите от РЗС имат общо 94 народни представители.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети