Герберите в Дупница заподозряха Костов в политическа авантюра заради атаките на областното ДСБ

Даниела Методиева
22.07.2011
размер на текста:

Хората на Бойко Борисов в Дупница заподозряха Иван Костов в политическа авантюра преди вота на недоверие заради атаките на областния лидер на ДСБЕмануела Кацарска. В специална декларация вчера тя обвини в лицемерие разграничаването на герберите в Дупница от така наречения Дупнишки модел на управление на града.
На пресконференция днес депутатът от ГЕРБ Емил Гущеров и говорителят на предизборния щаб Красимир Крантов заявиха, че категорично се противопоставят срещу такива квалификации.
„Очевидно госпожа Кацарска се опитва да даде своя скромен принос за политическата авантюра, която Костов предприе, заставайки рамо до рамо със Станишев и Доган в искания вот на недоверие към правителството. Няма друго логично обяснение за подобна реакция тъкмо в момента, в който ГЕРБ заяви категоричното си намерение да се противопостави на политическото статукво в Дупница, в основата на което стоят БСП и присъдружните й партии в общината. Не вярваме, че демократите от ДСБ в нашата община ще се включат в организираните атаки срещу ГЕРБ. Ти би трябвало да знаят, че са обречени да попаднат в компанията на БСП и другите близки до нея партии”, се казва в част от декларацията.
По повод отправените обвинения от страна на Емануела Кацарска герберите в Дупница потвърждават, че със заместник-кмета Даниела Ушатова от екипа на градоначалниках. Атанас Янев са водени разговори, тъй като тя е била номинирана за кандидат-кмет от ГЕРБ. Но подобни разговори били водени и с останалите предложени, което съответствало на демократичната практика за вземане на решения в партията. Що се отнася за това, че общинските съветници от ГЕРБ досега са гласували всички предложени от кмета Янев докладни по отношение на финансовата политика, в декларацията се потвърждава, че това е така. Но в други случаи, както на последната сесия, общинските съветници от ГЕРБ са се разграничавали и са напускали заседанията.
В заключение герберите от Дупница призовават членовете и симпатизантите на ДСБ да се отърсят от емоциите, които според тях са провокирани от непоследователната политика на националното ръководство на тяхната партиа. ПП ГЕРБ декларира и желанието си за взаимодействие с всички представители на демократичния спектър с цел промяна на управленския модел на Дупница.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети