Задържаха 30-годишен за убийството на Яна в Борисовата градина

DenNews.bg
21.07.2011
размер на текста:

В понеделник десетки запалиха свещ в памет на Яна по призив във Facebook. Снимка: Капитал

30-годишен мъж е задържан за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, съобщава "24 часа", позовавайки се на три независими източника.
За задържания няма да се съобщават подробности, докато не стане готова много важна експертиза, която да докаже безспорно, че именно той е удушил момичето.
Яна бе открита мъртва и полугола под дърво в закътана част на Борисовата градина на 10 юли. Тя е била бита и удушена часове след рок концерта на стадион "Българска армия" предната нощ.
Фактът, че МВР не оповести информация за убийството на момичето предизвика негодуванието на близките и роднините й, а във Facebook беше създадена група с искане за незабавно разкриване на извършителите, както и засилване на охраната в парковете. За близките на Яна е потресаващо, че убийството е станало само на метри от група полицаи.
Днес се очаква задържаният да мине на детектор на лъжата, а по-късно прокурор да прецени дали да повдигне обвинение.
"Цветанов ми каза, че екип на МВР работи денонощно, вече стесняват кръга около убиеца и до няколко дни ще го хванат", заяви бащата на убитото момиче Явор Кръстев.
"Затвърдих убедеността си, че полицията работи с всички сили, за да открие убиеца на Яна, след като лично ми се обади г-н Цветанов", допълни Кръстев.
МВР шефът изказал съболезнованията си на сем. Кръстеви и уверил, че убийството ще бъде разкрито. Той уверил още, че полицията ще вземе всички мерки за постоянна охрана на парковете в големите градове, включително и с видеонаблюдение.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети