Шофьор на мерцедес предизвика верижна катастрофа с 6 коли на Е-79 край Дупница

Трима са ранени без опасност за живота, сред потърпевшите е и журналистът от вестник „Труд” Кирил Фалин

Даниела Методиева
20.07.2011
размер на текста:

Верижна катастрофа с 6 автомобила предизвика шофьор на мерцедес, движещ се с превишена скорост на главен път Е-79 на отбивка до завой преди разклона за дупнишкото село Дяково.

Виновникът за инцидента и неговата съпруга, които се прибирали от почивка в Сандански на път за София, са с леки наранявания, тъй като са били с колани и въздушните възглавници са се отворили, а само случайността е отървала шофьора на една от колите Михаил Фалин от сигурна смърт. Волвото му е прегънато и хлътнало от лявата страна, при жестокия удар Михаил се навел да си вземе запалката и това го е спасило.

 

До неговата кола бе паркирана и жигулата на кореспондента на вестник Труд за Кюстендил Кирил Фалин, който по време на удара е бил в близкото заведение за скара и пръв се притекъл на помощ, за да вади от потрошената кола своя роднина.
Пред полицаите и лекарите от спешния център шофьорът на мерцедеса- 60-годишен мъж обяснил, че преди да изгуби контрол на управлението над автомобила си и да предизвика верижната катастрофа чул някакво прищракване и не могъл да вземе завоя.

 


След като шофьорът изгубил контрол върху управлението, мерцедесът първо се ударил на отбивката обявен за продажба паркиран джип Фиат Терано. Това в известна степен е намалило скоростта на мерцедеса, който ударил паркиран на отбивката пикап Фолксваген Траспортер, пълен с бидони с блажна боя. Той се завъртял и със задната си част се врязал във волвото на Михаил Фалин, което със задната си част ударило жигулата на журналиста Фалин. Тя леко закачила паркирания до нея „Фолксваген Пасат”.

 


Шофьорът на мерцедеса и неговата съпруга бяха закарани за лечение в частната болница в Дупница, а третият пострадал Михаил Фалин, който е работник в ТЕЦ Бобов дол, е настанен в хирургично отделение на общинската болница с 5 счупени ребра и комоцио.
На мястото на инцидента дознатели направиха оглед, не се наложи движението по Е-79 да бъде спирано.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети