Карикатурист заля Мърдок с пяна за бръснене

DenNews.bg
20.07.2011
размер на текста:

Kъсове от пяната достигнаха до сакото на Мърдок и той продължи да дава показания по риза. Снимка: AFP

Карикатурист постави черешката на тортата на вчерашния „най-ужасен ден” за Рупърт Мърдок, като лисна чиния с пяна за бръснене към него по време на излушването на медийния магнат пред парламентарна комисия.
Всъщност Мърдок беше спасен от пълен резил от съпругата си Уенди, която самопожертвователно се хвърли към нападателя и предотврати по-точно попадение. След това нападателят, по-късно разпознат като карикатуриста Джони Марбълс, беше изведен от полицаи закопчан с белезници. 13 минути преди случката той написал в профила си в Туитър: "Сега ще направя най-хубавото нещо в живота си."
Все пак късове от пяната достигнаха до сакото на Мърдок и той продължи да дава показания по риза. Милиони зрители станаха свидетели на нападението, тъй като заседанието се предаваше по телевизията, информира БГНЕС.
„Това е най-унизителният ден в живота ми”, заяви Мърдок в началото на изслушването му в медийната комисия в британския парламент, малко преди да бъде нападнат.
Мърдок и синът му Джеймс се явиха заедно на изслушването по скандала с незаконното подслушване на телефони, извършвано по поръчка на вестник "Нюз ъв дъ уърлд".
Те се извиниха пред депутатите за незаконното подслушване на телефоните на хиляди хора, информира и dnes.bg.
Пред комисията обаче Мърдок отказа да поеме цялата отговорност за фиаското с подслушването и отрече да е закрил вестника по винансови причини. Той категорчн подчерта, че закриването е било мотивирано от твърденията за криминално деяние.
Синът му Джеймс Мърдок подчерта, че новинарските организации трябва да обърнат голямо внимание на журналистическата етика, предаде АП, цитирана от news.bg.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети