34-год. строител се хвърли от 6-ия етаж на блок пред очите на деца от юндома в Дупница и издъхна

Даниела Методиева
19.07.2011
размер на текста:

Криминалисти от полицията в Дупница направиха оглед на мястото и взеха показания от възпитатели от дома. Снимки: dennews.bg

34-годишният строителен работник Недин Мехмед Ахмед се хвърли от 6-ия етаж на общежитието на бившия учителски институт в Дупница и издъхна броени минути след това. Цялата трагедия се разиграла пред очите на децата от юндома, които станали свидетели на самоубийството на 34-годишния мъж.

Децата от юндома станали неволни свидетели на трагедията, докато играели на двора.

Той започнал да крещи, след това с метална тръба счупил стъклото на прозореца на площадката на 6-и етаж, след което полетял с главата надолу.

Мехмед счупил първо стъклото на прозореца, след което полетялп надолу

Пред блока все още има огромна локва кръв, а в него са настанени и групи от участниците в започналия тази вечер Европейски шампионат по софтбол в Дупница, който бе открит от спортния министър Свилен Нейков.Минути след трагедията от блока излязоха спортисти, които завминаха за тържествената церемония, но не забелязаха нищо, защото тялото на 34-годишният Недин Ахмед веднага бе закарано на носилка в спешния център, който се намира на отсрещния тротоар.
Още при първоначалния преглед от реаниматори и след снимките на скенера стана ясно, че работникът веднага е изпаднал в мозъчна смърт, тъй като нанесените поражения на черепа и мозъка са необратими.

Пред входа на общежитието все още личи локвта кръв, в нея е и тръбата, с която самоубиецът е разбил стъклото

Анестезиологът д-р Карастоянов обясни, че не е имало и никакво време да се реагира, за да може Ахмед да стане донор на органи. Той е от село близо до Момчилград и нямаше как негови близки да подпишат, че са съгласни.
В бившето общежитие, което сега е собственост на община Дупница, са настанени работници от строителни фирми, които работят на различни обекти. Част от тях са наети от фирмата, която благоустроява центъра на Дупница по проект.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети