Бивши шефове на КАТ-Дупница в предизборна схватка за кмет на Бобошево

Даниела Методиева
19.07.2011
размер на текста:

Двамата бивши шефове на КАТ-Дупница Николай Вуковски и Георги Георгиев влизат в предизборна схватка за кметския стол в Бобошево. Вуковски, който бе заявил, че има намерение да участва в местния вот на 23-о октомври, но не бе наясно от кой политическа сила, е номиниран от партията на Александър Томов „Българска социалдемокрация”. Георги Георгиев пък е предпочетен от РЗС на Яне Янев.
Шефът на отдел Социално подпомагане в община Бобошево Райчо Цветин и на тези избори ще бъде кандидатът на партия „Атака”. Както dennews.bg писа, БСП залага на сегашния кмет на Бобошево Крум Маринов.
Все още ГЕРБ се колебае между тримата си номирани кандидати- кметът на Слатино Сашка Тренева, шефът на отдел Закрила на детето в общината Анелия Георгиева и бившият председател на местния парламент юристът Стоил Паргов, който бе водач на листата на предишните местни избори.
Все още бившият кмет на Бобошево инж. Димитър Сотиров не е заявил от коя партия точно ще се кандидатира, по всяка вероятност той ще избере някоя от земеделските партии.
Вече е започнало и подаването на заявления от парламентарно представените партии за членове на общинската избирателна комисия. Тя сега ще се състои от 17 души заради двойния вот, на всички избори досега те бяха 9.

 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети