Трети напън срещу правителството

DenNews.bg
18.07.2011
размер на текста:

Станишев и Местан внесоха вота. Снимка: БТА

Индийска нишка от представители на БСП и ДПС се изви днес пред деловодството на парламента, където червения лидер Сергей Станишев, двама социалисти и трима от хората на Сокола, предвождани от Лютви Местан внесоха вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов.
Мотивите за третия вот на недоверие са провал на политиката по вътрешна сигурност и обществен ред, отложеното присъединяване към Шенгенското пространство, полицейщината и нарушаването на основните човешки права.
В подкрепа на вота са се подписали 74-ма депутати.
Вносителите очакват разискванията по него в пленарна зала да се проведат още тази седмица и до нейния край да завърши и процедурата по гласуване, информира dnes.bg.
Вече е ясно, че освен парламентарните групи на ДПС и Коалиция за България, вотът ще бъде подкрепен и от депутатите от „Синята коалиция” и независимите от РЗС. Сметката показва, че те имат общо 94-ма народни представители.
От "Атака" заявиха, че няма да подкрепят вота, както и независимите, които ларираха предаността си към ГЕРБ.
Първият вот на недоверие беше за "провала на политиката в сферата на здравеопазването". През юни тази година последва и втори вот, който бе за "провала в антикризисната политика".
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети