Министър Нейков хвърля първата топка на Европейското по софтбол в Дупница

Константин Соколов
15.07.2011
размер на текста:

Шампионатът ще се проведе на стадиона в жк "Бистрица". Снимка: dennews.bg

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков ще хвърли първата топка на започващото в Дупница на 19 юли Европейско първенство по софтбол за смесени отбори. Първите мачове от шампионата в спорта известен още като слоупитч (бавна топка) са с начало 10.45 часа във вторник, а официалното откриване е от 18 часа. На церемонията ще присъстват и представители на федерацията и официални гости.
В първенството ще участват 6 отбора – Германия, Великобритания, Ирландия, Чехия, Словения и България, които са и топнивото в този вид спорт. Целта на нашия тим е класиране сред първите три.
Терените на спортния комплекс в жк “Бистрица” са в отлично състояние и всичко необходимо за нормалното провеждане на Европейското първенство е на лице. Изпълнени са и изискванията на специалните комисии. “Надявам се всичко около организацията да е наред. Вече минаха две комисии, като се съобразихме с тяхните забележки. Сега остава да се представим добре и нашият отбор да се класира в първата тройка”, заяви мениджърът на “Девълс” Петър Арбов, който е и своеобразен домакин на надпреварта.
Финалът на първенството е на 23 юли.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети