Просветният министър връчи грамота на учителка от дупнишкото село Самораново

Възпитаничките на Валентина Грънчарова- Гергана Гергинова и Симона Радева получиха Диплом Лауреат І степен на Асамблеята за детско и младежко творчество

dennews.bg
15.07.2011
размер на текста:

Министърът на образованието Сергей Игнатов връчи грамота на учителката от дупнишкото село Самораново Валентина Гранчарова за педагог участващ активно в развитието на извънкласната дейност. Възпитаничките на Валентина Грънчарова- Гергана Гергинова и Симона Радева се изявиха на сцената с народни песни в дует и индивидуално и получиха Диплом Лауреат І степен.
Това стана на Асамблеята на детското и младежко творчество, която се проведе в курорта „Албена” от От 6 до 11 юли в КК "Албена". В нея взеха участие 2 100 деца от България и Русия, които пяха пред жури от представители от двете страни- поетът, композитор и
изпълнител Михаил Белчев, композиторът Хайгашод Агасян, Сара – Нора
Кръстева – прима балерина на Национлния театър за опера и балет
оценяваха изпълненията на младите таланти от България, Русия, Румъния. Точно това жури оцени по достойнство и работата на възпитаничките на Валентина Грънчарова-  Гергана Гергинова и Симона Радева се изявиха на сцената с народни песни в дует и индивидуално и получиха Диплом Лауреат І степен.
120 педагози от цяла България обмениха опит при работа с деца в направление “Изкуства” в семинарната част на проявата.
В работната среща бяха представени български и руски политики за развитие на младежките дейности.
„Аз представих работата на ОУ "Христо Ботев" - с. Самораново по проекти през последните 3 години, за което на официалната церемония по награждаване, която се състоя в зала "Театър-вариете" Албена бях удостоена с грамота от Министър Сергей Игнатов за педагог, описал разнообразни дейности, разкриващи цялостна политика в развитието на извънкласната дейност Поздравления за презентацията, която представих в зала "Атлантик" получих от г-жа Пенка Иванова-Директор на Дирекция "Достъп до образованието" към МОМН, г-жа Янка Такева и много колеги. Искам да отбележа, че участието ни в Албена беше финансирано от община Дупница, за което изказвам благодарност на г-жа Ушатова, която винаги ни подкрепя, а ние пък работим за повишаване на авторитета на общината и на училището на национално и международно ниво.”, обясни в писмо до dennews.bg. Валентина Грънчарова.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети