Софийския апелативен съд остави за постоянно в ареста дупничанина Антон Кажльов от операция „Шок”

dennews.bg
14.07.2011
размер на текста:

Антон Кажльов заедно с Илияна Крекманова преди арестуването им

Дупничанина Антон Кажльов, който бе арестуван с още четирима свои съграждани при операция „Шок”, остава за постоянно в ареста. Това постанови днес състав на Софийския апелативен съд, който гледа мерките на още 21 арестувани по време на операцията. Присъствието на Тони Кажльов в столицата бе причина делото за екстрадацията му в Италия, което днес трябваще да се гледа в Кюстендилския окръжен съд, да бъде бе отложено, обясни говорителят на Окръжна прокуратура –Кюстенил Марияна Сиракова.
Двата състава на Софийския апелативен съд, които гледаха жалбите на всички 21 обвиняеми, остават в ареста. В мотивите си за всички обвиняеми съдът посочва, че е необходимо да обсъди само два факта - наличието на валидна Европейска заповед за арест (ЕЗА), с която се иска екстрадирането на обвиняемите и евентуалната опасност те да се укрият, ако не им бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража".
Освен това съдът взе предвид кратките срокове, в които трябва да реши за екстрадирането на подсъдимите и предаването им на италианските власти, съобщава newss.bg.
Тъй като днес делото за екстрадация срещу Кажльов не бе гледано от Кюстендилския окръжен съд, той ще застане в съдебната зала заедно с останалите четирима членове на организираната престъпна група от Дупница- Константин Вельов, Илияна Крекманова, Асен Асенов, Николай Орозов. На заседанието на 12-и юли те се съгласиха да се предадат доброволно на италианските власти. Тъй като имат правото да оттеглят това свое искане, делата им за екстрадация бяха отложени за понеделник, 18-и юли.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети