Майки от Дупница организираха група във Фейсбук заради тормоза на агресивни бездомни кучета

Даниела Методиева
13.07.2011
размер на текста:

Група във Фейсбук заради тормоза от агресивни бездомни кучета по улиците на Дупница организираха майки, които подготвят подписка с питане какво става с бездомните агресивни кучета и защо тормозят хората по улиците.
Групата носи името Обичаме животните, но децата си обичаме повече от бездомните кучета! Още в началото на страницата на групата е написано, че тя не е създадена за да насажда злоба и омраза към бездомните кучета.
„Групата не е създадена и за да критикува социалната политика на Кмета ни, ако изобщо има такава в този случай. Нека да реагираме сега, не след това....., когато е късно! Колкото и да обичам животните, не мога да сложа на една везна кучето и детето, просто не мога! И ако ние можем да се защитим от тях ( не във всички случаи ), как това може да направи едно дете!?! А отговорността за дечицата носим ние, възрастните и тези, които имат власт за да решат този проблем, който никак не е маловажен!”, гласи текстът на стената във Фейсбук на новосформираната група. Тя вече е успяла да събере 96 привърженици.
Сред администраторите й е уволнената от кмета на Дупница шефка на културата Вергиния Чочева, която е описала конкретен случай. „Преди известно време имах близка среща с бездомните кучета, пред сградата на Общината, в града където живея! Една малка глутница! Размина ми се на косъм ухапване, или може би две..три... Но поводът за създаването на тази група е ужасът, който аз и още една майка преживяхме тази вечер - нашите деца бяха нападната от кучета - бездомни! И отново - на косъм! Кой трябва да реши този проблем!?! Общината? Гражданите? Организациите? Хайде всички заедно да решим този проблем, преди да се е случило непоправимото!!”
Майките, присъединили се към групата ще депозират жалба до кмета на Дупница Атанас Янев, а следващата седмица започват и събирането на подписка, в която ще настояват да получат конкретни отговори от общинското ръководство. А те са: какви мерки ще предприеме кметът на Дупница, колко са бездомните кучета, преброени ли са, защо агресивните са на улицата, не стигат ли пари ли за изхранването им, защо има малки кученца по улиците, при положение, че има информация, че бездомните се кастрират редовно от служителите в кучкарника в Дупница.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети