Започна поредното дело срещу ВиК-Кюстендил за дълг от 125 000 лв. към „Напоителни системи”- Дупница

Даниела Методиева
13.07.2011
размер на текста:

Кюстендилският окръжен съд даде ход на поредното дело срещу ВиК-Кюстендил в ликвидация за дълг към „Напоителни системи”-Дупница от 125 000 лв. за доставяне на вода от язовир Дяково за района на Бобов дол за период от 5 години. Всички доказателства, прикрепени към исковата молба на Напоителни системи в Дупница са приети от съдебния състав и на следващото заседание по делото, насрочено за 29-и септември те ще бъдат коментирани от двете страни.
Обявеното в ликвидация дружество ВиК-Кюстендил вече е натрупало дългове в размер на 700 000 лв. за доставка на вода и се сочи като един от основните виновници за забавяне на заплатите на 265-те работници и служители на новосформираното дружество Напоителни системи Напоителни системи” клон „Струма Места” , което обедини областите Кюстендил, Благоевград и Перник.
Служители от Дупница вече депозираха жалба до президента на КНСБ Пламен Димитров при идването му в Дупница на 23-и юни във връзка с течащата подписка за законодателни промени, които реално да гарантират прилагането на основните трудови, социални и синдикални права.
Въпреки, че бе даден ход на поредното дело срещу ВиК-Кюстендил в ликвидация, дори и да бъде спечелено, това не е гаранция, че Напоителни системи ще си получи дължимата сума. Вече няколко дела са спечелени, но в касата на дружеството не е постъпила нито една стотинка от тях.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети