С втора фирма „Рила газ” наваксва забавянето в Дупница

DenNews.bg
13.07.2011
размер на текста:

Втора строителна компания е наета за изграждането на газоразпределителната мрежа на „Рила газ” в Дупница. Ангажиментът на дружеството включва довършване работата по първия етап от мрежата и полагане на съоръженията в рамките на втория етап. Благодарение на новата компания, „Рила газ” очаква да започне да подава газ на дупничани още тази есен, като така им предложи да се възползват от предимствата на синьото гориво.
„Рила газ” планира да изгради мрежата си в Дупница на три етапа. Компанията стартира дейностите по газификацията на града през 2010 г., като до момента са положени 18 км от общо 95,4 км газопроводи. Последният от етапите на строителството, който предвижда финализиране мрежата на компанията, ще приключи през 2012 г.
„Много сме доволни от дружеството, което току-що се включи в процеса по полагане на мрежата ни в Дупница. Освен че работят бързо и качествено, се грижат за информираността на гражданите, което винаги е било от първостепенно значение за нас. Надявам се, че с тяхна помощ ще изградим съоръженията си в срок, като зарадваме дупничани с възможността да използват природен газ за отопление и готвене у дома”, коментира Серджо Пантано, изпълнителен директор на „Рила газ”.
Второто дружество ще работи по първия етап от газификацията на Дупница паралелно с досегашния подизпълнител. И двете компании са от Дупница, с което „Рила газ” допринася за по-високата трудова заетост в региона.
„Рила газ” работи изключително с местни изпълнители, въпреки че понякога те не разполагат с достатъчно опит в изграждането на подобни съоръжения. Често това води до изоставяне спрямо предварителния график на компанията и предизвиква недоволство у гражданите.
„Рила газ” се надява, че включването на втора компания в процеса по изграждане на мрежата й ще успее да компенсира забавянето на работата в някои участъци на града. Компанията планира да започне да подава газ на първите си потребители в Дупница още тази есен.
„Рила газ”, която е част от италианската компания „Ачегаз Апс”, е един от най-големите чуждестранни инвеститори в региона на Югозападна България. Компанията ще вложи общо 130 млн. евро, за да изгради 870 км мрежа и 150 км отклонения в градовете Благоевград, Враца, Дупница, Ихтиман, Перник, Радомир, Сандански и околните селища. Когато мрежата на компанията бъде завършена, тя ще доставя екологичното гориво на около 150 000 домакинства, обществено - административни сгради и промишлени предприятия.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети