Атакуват по-високите цени на тока пред Върховен съд

DenNews.bg
13.07.2011
размер на текста:

Две граждански сдружения атакуваха решението на ДКЕВР за по-високата цена на тока от 1 юли с жалба до Върховния административен съд.
„Гражданско движение ДНЕС - общество на пострадалите" и „Видовден" настояват за отмяна на текстове от решението, засягащи цените за битовите потребители, информира news.bg.
ДНЕС и "Видовден" са на мнение, че решението на комисията е незаконосъобразно, поради допуснати съществени административно-процесуални нарушения.
Те настояват ВАС да извърши цялостна проверка на законосъобразността на решението на ДКЕВР и да го обяви за незаконосъобразно и да спре изпълнението на решението до произнасяне на съда.
Според вносителите на иска, ако своевременно не бъде спряно изпълнението на решението, при евентуална негова отмяна ще се създадат затруднения в калкулирането на стойността на консумираната енергия, както и практическа невъзможност за възстановяване на надвзети суми на повече от 2 млн. домакинства. Това ще причини значителна и трудно поправима вреда на битовите потребители, изтъкват двете сдружения.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети