Русия скърби за жертвите от „Булгария”, вадят кораба на 16-и

DenNews.bg
12.07.2011
размер на текста:

Според спасителите няма никаква надежда да бъдат открити други живи след инцидента. Снимка: AP/yahoonews

С национален траур днес Русия почита паметта на загиналите при потъването на круизния кораб „Булгария” в река Волга. И без да се знае все още точния брой на жертвите знамената в страната са спуснати.
Продължават операциите за намиране на телата на загиналите, тъй като шансът да има оцелели е почти нулев. По последни данни са намерени телата на 64 души, които официално са признати за загинали. До тази сутрин са разпознати 42 от тях, сред които са капитана на кораба и неговата съпруга, информира dnes.bg.
30 водолази са се гмуркали цяла нощ до потъналия кораб. Тази сутрин те са започнали работа в трюма, след като са приключили обследването на трите палуби. Днес към екипите ще се присъединят още водолази.
Операцията по изваждането на „Булгария" ще започне на 16 юли. Това съобщи министърът на извънредните ситуации на Русия Сергей Шойгу, информира РИА Новости, цитирана от news.bg.
Шойгу поиска засилване на патрулирането по течението на реката. „Трябва да увеличим търсенето в район от 30-40 километра надолу по течението", заяви той и допълни, че крайбрежната линия вече е проверена, проверени са 15 острова.
Според последните данни на кораба са се намирали 205 човека, 79 от които са спасени. Десетки пътници остават в неизвестност, като според спасителите няма никаква надежда да бъдат открити други живи след инцидента.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети