Договори на съветници с община Дупница показват днес на делото за обида срещу Първан Дангов

Даниела Методиева
12.07.2011
размер на текста:

Днес е поредното заседание по делото за обида срещу общинския съветник и екскмет на Дупница Първан Дангов. На днешното заседание трябва да бъдат представени справки за договори между община Дупница и четирима съветници, с което да бъде доказано, че народните избраници защитават частните си интереси в местния парламент. Именно заради тези свои думи и твърдението, че общинският съвет е частен, Дангов е подсъдим и 17 негови колеги искат обезщетение от общо 170 000 лв, по 10 000 за всеки поотделно.
Застрахователна компания Дженерали трябва да даде информация коя фирма от Дупница е била неин представител в периода месец ноември 2007- месец ноември 2009-а година. Първан Дангов и неговия адвокат Юлия Динева искат да предоставят пред съда като доказателство фактът, че именно фирмата на председателя на Общинския съвет Явор Тодоров е била в качеството си на посредник и че именно тя е сключила договорите за застраховки на автопарковете на общинските дружества.
Според Дангов и Динева друг общински съветник Райчо Биволев, има договор с община Дупница за подръжка на техниката, колегата му Асен Башленски чрез фирмата за дограма, чийто представител е. На днешното заседание трябва да бъде предоставена и официална справка от община Дупница за сключения договор между община Дупница и фирма „Тоби” за снабдяване с храни и хранителни продукти на детските градини и домашния социален патронаж, която е собственост на общинския съветник Стойчо Милев. Заради анекса към този договор срещу кмета на Дупница Атанас Янев се води дело за неизгодна сделка, с която общината е ощетена със сумата от 9 517 лв.
На днешното заседание ще бъдат разпитани и вещите лица- стоматологът д-р Васил Аргиров и психиатърът Александър Паризов заради разминаване в
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети